Gratinerad getostfylld zucchini med tomatdroppar

Serverar: 4 portioner

Att blanda ut getosten med lite creme fraiche gör den drygare. Det även gott att använda som dip.

Ingredienser

  • 100 g mjuk getost
  • 3 msk creme fraiche
  • 1 squash (ca 325 g)
  • 2 krm salt
  • ½ msk olivolja
  • Tomatdroppar
  • 8 körsbärstomater i klyftor
  • 1 krm salt
  • ½ msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Rör ihop getost och crème fraiche.
    2. Skär squashen i 4 bitar. Gråp ur kärnhusen utan att gräva igenom. Salta snittytan och bryn dem runt om i olivolja.
    3. Ställ bitarna på ett ugnssäkert fat och fyll hålen med getostcremen. Lägg tomatbitarna runt om. Salta och droppa olja över tomaterna.
    4. Gratinera i 200 grader i ca 20 min. Ytan ska få fin färg. Servera med tomatbitarna runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben