Gratinerad kassler
Serverar:
4 portioner
Ett recept från Aftonbladet. Gott snabbt och enkelt.
Ingredienser
300 g färska eller fysta broccolibuketter
500 g kassler
3 stora tomater
3 dl kelda ostsås
1 tsk timjan
½ dl riven permesan
4 portioner ris
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt i gång riskoket.
Tina fryst broccoli några minuter i micron eller spola med varmt vatten 1 minut och låt rinna av i en sil.
Den behöver inte vara helt tinad.
Skär färsk broccoli i buketter och skiva stammen rätt tunt i snygga bitar.
Skär kasslern i skivor sen i centimersbreda stavar.
Skär tomaterna i klyftor.
Slarv varva broccoli, kassler och tomater i en ugnsäker form.
Smaka av ost keldan med lite salt och generöst med timjan och peppar.
Häll ost keldan över kassler och grönsakerna.
Gratinera i 20 minuter.
Servera med riset till.
Liknande recept
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Gratinerad kassler med ajvar
4
4
1
Gratinerad kassler med ananas
30 min
4
Gratinerad kassler
4
Gratinerad kassler med äppelsalsa
5
4
Fylld gratinerad kassler
4
Gratinerad äppelfylld kassler
4
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!