Gratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

Ett recept från Aftonbladet. Gott snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 300 g färska eller fysta broccolibuketter
  • 500 g kassler
  • 3 stora tomater
  • 3 dl kelda ostsås
  • 1 tsk timjan
  • ½ dl riven permesan
  • 4 portioner ris
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sätt i gång riskoket.
    3. Tina fryst broccoli några minuter i micron eller spola med varmt vatten 1 minut och låt rinna av i en sil.
    4. Den behöver inte vara helt tinad.
    5. Skär färsk broccoli i buketter och skiva stammen rätt tunt i snygga bitar.
    6. Skär kasslern i skivor sen i centimersbreda stavar.
    7. Skär tomaterna i klyftor.
    8. Slarv varva broccoli, kassler och tomater i en ugnsäker form.
    9. Smaka av ost keldan med lite salt och generöst med timjan och peppar.
    10. Häll ost keldan över kassler och grönsakerna.
    11. Gratinera i 20 minuter.
    12. Servera med riset till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben