Gratinerad kassler med sherrygrädde

Serverar: 4 portioner

En elegant bjudrätt som ser inbjudande ut utan att du för den skull behöver stå länge i löket. Du gratinerar kasslern under ett täcke av grädde med raffinerad smak av chilisås och sherry.

Ingredienser

  • 8 skivor benfri kassler , ca 600 g
  • 1,5 msk smör eller margarin
  • 200 g färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 1,5 dl tjock grädde
  • 0,5 dl halvtorr sherry
  • 1 dl chilisås
  • Instruktioner

    1. Bryn kasslerskivorna lätt i matfett och lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Skölj och skiva champinjonerna och bryn dem lätt. Salta och peppra försiktigt och fördela champinjonerna över kasslern.
    3. Vispa grädden tjock och smaksätt med sherry och chilisås. Klicka ut grädden över kasslern och champinjonerna.
    4. Gratinera i 200 grader, ca 15 minuter, tills grädden smält och ytan fått lite färg.
    5. Servera med pressad potatis eller kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben