Underbart gott fungerar bäst som ett tillbehör till kyckling eller fisk
Ingredienser
2 st medelstora purjolökar
Sås
2 st äggulor
1 dl torrt vitt vin
1 st citron
1 dl vispgrädde
1 krm salt
2 dl lagrad ost, riven
Instruktioner
- Ansa, snitta och skölj purjolökarna noga. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min. Häll av i durkslag och spola dem i kallt vatten.
- Sås: Vispa samman äggulor, vin och citronskal i en tjockbottnad kastrull. Värm på medelgod värme och vispa kraftigt hela tiden.
- När den första kokbubblan syns häll snabbt upp den fluffiga krämen i en skål. Låt den svalna och blanda sedan med vispad grädde, salt och hälften av den rivna osten.
- Sätt ugnen på 225°. Fördela den förkokta purjon i en stor smord gratängform eller flera små. Ringla sås över och strö på ost.
- Gratinera 5-10 min beroende på formens storlek. Ovansidan ska få lite färg. Servera purjon varm.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
För fredagskvällen
På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...
Vegetariska recept
Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...