Gratinerad rökt fisk

Serverar: 2 portioner

380 kalorier per portion En snabb lunch eller middagsrätt med lite extra finess. Den rökta fisken kan varieras efter tillgång och smak.

Ingredienser

  • 200 g rökt fiskfilé, tex. sik, lax eller böckling
  • 400 g bladspenat
  • 75 g riven hårdost, 17 %
  • 2 msk lättmajonnäs
  • ½ tsk senapspulver
  • 1 tsk worcestershiresås
  • Ett par droppar tabasco
  • ½ tsk mald muskot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och ben från fiskfiléen, dela i två portionsbitar. Tina spenaten och låt den rinna av väl. Lägg den i två ugnssäkra portionsformar eller en större. Salta och peppra. Lägg fisken på spenaten.
    2. Värm ugnsgrillen. 250 grader.
    3. Blanda ost, majonnäs, senap, worcestershiresås, tabasco och muskot. Bred ut blandningen över fisken.
    4. Gratinera under grillelementet tills ytan har fin färg och rätten är varm, 5-6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben