Gratinerad rökt makrill

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegott så prova gärna

Ingredienser

  • 2 stora rökta makrillar ca 600 gram
  • smör eller margarin till fatet
  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Rensa makrillarna,tag bort skinn och ben. Dela fiskarna i fileer. Lägg makrillfileerna på ett smort ugnssäkert fat. Skala och skiva lökarna tunt. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg lök och tomat över fileerna på fatet. Vispa upp grädden helt lätt, den ska inte bli alltför tjock. Smaksätt med pepparrot ---mängden kan variera betydligt, beroende på styrka. Häll pepparrotsgrädden över makrillen, löken och tomaterna. Strö på den rivna osten. Gratinera i ugn vid 225-250 grader i ca 15 minuter, tills rätten fått lätt färg och verkar genomvarm. lite av grädden ska ha kokat in. Servera kokt potatis eller bröd och smör gärna en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mayapaya 2 augusti 2008

    Jätte god var den här rätten, den kommer att finnas på vårt bord flera ggr.

    kafferasten 24 augusti 2009

    Det här ska jag göra i kväll. Var på Österlen igår och köpte makrill i Bures fiskbutik:-)) Tack för tipset.

    kafferasten 24 augusti 2009

    Det här ska jag göra i kväll. Var på Österlen igår och köpte makrill i Bures fiskbutik:-)) Tack för tipset.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben