Gratinerade Havskräftor 2

Serverar: 2 portioner

Löjligt gott, serveras med vitlöksbröd och aioli

Ingredienser

  • 6-8 stora, färska havskräftor
  • Krämig ädelost.. Gärna "saint agur"
  • ca 100 g
  • Fårost... lika mycket
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    Koka de färska havskräftorna i ca 2 minuter i saltvatten och mörkt öl. Låt svalna. Skär av stjärtarna och klyv dem. Lägg på långpanna i sin skalhalva. Blanda Ostarna och köttet ur klorna. Smaka av med vitpeppar. Kleta på över så det täcker hela stjärtarna ca 3-4 mm tjockt. Strö över ströbrödet och grädda i 225 g ca 6-8 minuter...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Havskräfta
    Havskräftan kallas även kejsarhummer eller norsk hummer. Den påminner...

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben