Gratinerade havskräftor

Serverar: 4 portioner

Servera med varmt bröd som man kan doppa i den gudomliga såsen!

Ingredienser

  • 12 stora havskräftor (6 halvor per person)
  • 250 gr ädelost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja (helst bladpersilja)
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250°, gärna med övervärme om det finns. Mixa ädelosten, creme fraiche och olivoljan. Blanda i hackad persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Dela havskräftorna,slå gärna sönder skalet på klorna så blir det lättare att öppna dem. Lägg kräftorna i en ugnsfast form häll mixen över kräftorna (ett tips är att lägga mixen över stjärtarna). Låt kräftorna stå inne i ugnen i 12-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Havskräfta
    Havskräftan kallas även kejsarhummer eller norsk hummer. Den påminner...

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben