Gratinerade musslor

Serverar: 25-30 portioner

Oj, vad gott detta är. Jag brukar dock utesluta lime och timjan/persilja och det blir lika gott. Brukar ha detta som förrätt eller tillsammans med en tallrik av annat småplock.

Ingredienser

  • 3/4-1 kg musslor med skal
  • 1 dl vatten
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk hackad färsk timjan eller persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275°. Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten.
    2. Låt koka under lock ca 5 min. Ta loss musslorna och lägg dem i ena skalhalvan på ett ugnsäkert fat. Blanda ihop kryddsmöret. Klicka det på musslorna. Hit kan du förbereda.
    3. Gratinera i övre delen av ugnen i 3-5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gourmet-Ia 15 mars 2009

    Väldigt gott! Tycker däremot att det är synd att utesluta persiljan och limen

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben