Gravad oxfilé

Serverar: 4-5 portioner

Elegant och inte så vanligt, lätt gjort och kan göras före festen

Ingredienser

  • 5 hg mört kött, oxfilé eller biff
  • Kryddblandning
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 1/2 msk salvia
  • 1/2 msk krossad svartpeppar
  • 11/2 dl persilja
  • 1 låda kryddkrasse
  • Sås
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl olja
  • 2 msk klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet noga från fett och hinnor. Blanda kryddorna, rulla köttet i blandningen och klappa in det färska grön. Lägg i en skål, täck över med plastsilm. Vänd köttet efter 12 timmar. Låt köttet gravas i 2 dygn-allra högst 10 dygn. det blir saltare ju längre det ligger.
    2. Sås: Rör samman senap och socker, vispa i vattnet och tillsätt oljan i fin stråle under stark vispning
    3. Skär köttet i tunna skivor, viktigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    glenne60 28 mars 2010

    Detta recept och en del primörer gav en helt underbar upplevelse för gomen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben