Gravad oxfilé
Serverar:
8 portioner
Förrätt till en god middag.
Ingredienser
400 g nötfilé
0,5 dl salt
0,5 dl socker
1 msk svartpeppar
4 vitlöksklyftor
Instruktioner
Putsa köttet. Blanda kryddorna och den pressade vitlöken. Gnid in köttbiten med blandningen och lägg köttet i en plastpåse som försluts väl.
Lå den ligga kallt i 2-3 dygn, vänd då och då. Tag köttet ur påsen och torka av det väl. Skär filén i tunna, tunna skivor.
Liknande recept
Tournedos på gravad oxfilé
5
4
2
Gravad vitlöksströmming
5
4
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
4.9
4
9
Oxfilé med trattkantarellsås
4.6
4
17
Oxfilé och potatisgratäng
1 h 30 min
2
Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad
4
1
Gravad lax med dansk hovmästarsås
8
Inbakad oxfilé med bearnaise
4
Smördegsinbakad oxfilé
4.3
1 h
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!