Gravad pepparströmming

Den här strömmingen är ett måste på julen.

Ingredienser

  • 0,4 kg strömmingsfiléer
  • Marinad
  • 0.5 dl ättika 12 %
  • 2.5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk rosépeppar (krossad)
  • Kryddlag
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rosépeppar (krossad)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk senap
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Avlägsna hela skinnet från strömmingsfiléerna. Blanda marinaden så att socker och salt löses upp och häll den över filéerna i en rostfri skål. Täck skålen med lock eller plast. Ställ i kyl över natten.
    2. Dag 2: Ta upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av i en sil. Blanda kryddsåsen och sätt i de avrunna filéerna och blanda försiktigt så att de inte går sönder. Täck skålen och förvara i kyl till nästa dag.
    3. Dag 3: På serveringsdagen flyttas strömmingen med sås över i en skål. Den kan garneras om man vill med krossad rosépeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben