Gravad strömming med sikrom

Serverar: 6-8 portioner

om man gillar strömming

Ingredienser

  • LAG
  • 1 dl ättiksprit
  • 1 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 kg strömming rensad och filead
  • SÅS
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 vitlöksklyfta , pressad
  • TILL SERVERING
  • 100 g sikrom ( eller löjrom)
  • dill finhackad
  • Instruktioner

    Dra skinnet av strömmingen blanda lagen lägg strömmingen i lagen och låt stå över natten. rör ihop såsen. Låt strömmingarna rinna av väl och lägg dem i såsen låt stå i kylskåp ett dygn. Servera med rom i klickar och dill.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben