Gravat hjortinnanlår

Serverar: 4 portioner

Tid: 18 timmar

Hjort som smälter i munnen

Ingredienser

  • 800 g hjortinnanlår
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 msk soja
  • 2 krm svartpeppar
  • Pickles
  • 50 g blomkål
  • 50 g morot
  • 50 g gurka eller zucchini
  • 1 rödlök
  • 1/2 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 1/2 mask salt
  • Pickleslag
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • Chili i strimlor
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 msk tunt skivad ingefära
  • Instruktioner

    Skär innanlåret i två eller tre bitar längs fibrerna. Blanda ingredienserna och lägg allt i en plastpåse. Sug ut luften och lägg i kylen i tolv timmar. Skär grönsakerna i jämna bitar, lägg i en skål och strö över salt. Blanda och låt det stå i 30 minuter. Gör en lag och koka upp. Låt den svalna och tillsätt grönsakerna. Låt det stå i kyl några timmar. Skiva köttet tunt och servera med grönsakerna och till exempel en potatissallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben