Gravlax på tunnbröd med färskpotatissallad
Serverar:
4 portioner
God sommarmat!
Ingredienser
500 g kokta små färskpotatisar
1 dl gravlaxsås
2 msk vatten
½ finhackad rödlök
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad dill
Salt
Nymald svartpeppar
1 brk rödstenbitsrom à 50 g
300 g gravad lax i skivor
Hårt tunnbröd
Instruktioner
Låt potatisen svalna något.
Blanda gravlaxsås, vatten, rödlök, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Dela potatisarna och blanda ner i såsen tillsammans med stenbitsrommen.
Servering: Lägg lax och potatissallad på tunnbrödet och avnjut tillsammans med en kall öl.
Liknande recept
Mjukt tunnbröd - Norrlandswrappers
5
2
Färskpotatissallad med ruccola
5
6-8
15
Färskpotatissallad
4.3
1 h
4
5
Uppstekt tunnbröd med kall falukorv
5
10 min
1
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Färskpotatissallad
4
4-5
Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar
8-10
1
Avokadotartar med gravlax
4
5 min
2
2
Mjukt tunnbröd - teriyakirullar
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!