Serverar: 4-5 portioner
God att göra när man har gravad lax över. Inget ska gå åt spillo....
Gör pajdegen. Finfördela smöret i mjölet tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga och låt den vila kallt 30 min. Sätt ugnen på 200 C. Fräs löken mjuk utan att den får färg ca 5 min. Skär den gravade laxen i små tärningar. Blanda lök, gravlax, dill och ost. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min eller tills det fått fin färg. Blanda under tiden ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar. Lägg laxfyllningen i pajskalet och slå över äggblandningen. Höj ugnsvärmen till 250 C. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till romsåsen. Servera pajen något avsvalnad med såsen och en sallad.