Gravlaxsås

Serverar: 4-6 portioner

Receptet kommer från Lapplandska naturens skafferi!! Efter som den inte säljs längre, tänkte jag att det inte kan skada att lägga ut den.

Ingredienser

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 3 msk senap
  • 1 äggula
  • 1 dl majs eller solrosolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 msk finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Blanda vinäger, socker, senap och äggula. Häll i olja lite i taget under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner dillen. Förvara såsen i kylen.
    2. Goda råd Alla ingredienser bör ha samma rumstemperatur för att få ett lyckat resultat (hmmm det har jag aldrig tänkt på) Den sura vätskan är nödvändig för att få rätt konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben