Grekisk gryta med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Billig och enkel gryta med influenser från Grekland.

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 200 g strimlat nötkött
  • 1 msk rapsolja
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ hackad gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk köttbuljongpulver
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl kelda ostsås
  • ½ tsk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 40 g krossad ananas
  • Instruktioner

    1. Koka riset enl anvisning på förpackningen.
    2. Fräs köttet i olja. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och lök. Späd med vatten och krydda. Koka köttet tills det är mört. Tillsätt socker och ostsås. Red med maizenamjöl och smaka av med salt och peppar. Servera med en sked krossad ananas på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben