Grekiska färsbollar med fetaostsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Extra snabba köttbollar som steks i ugnen drygt 10 min. Med lammfärs blir smaken mer grekisk.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 st ägg
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Sallad
  • 1 st romansalladshuvud
  • 100 g fetaost
  • 1 dl oliver, svarta
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, vitlök, oregano, peppar, ägg och yoghurt. Forma färsen till 12 bollar. Lägg dem efterhand på en bakpappersklädd plåt. Stek färsbollarna i mitten av ugnen ca 10 min. Gör under tiden sallad. Strimla salladen och lägg på ett fat. Tärna osten och fördela den över salladen med oliver, skivad rödlök, salt och ringla slutligen över olivoljan. Garnera med klyftor av citron eller lime och lägg på de varma bollarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gillsan 7 juli 2008

    Gott äter det idag god smak på det

    Sandra-Louise 8 juli 2008

    god smak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben