Grekiska lammfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Kan fyllas med fetaost.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 dl passerade tomater
  • Yoghurtsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller avrunnen naturell yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman lammfärs, ägg, vitlök och timjan. Krydda färsen med salt och svartpeppar.
    2. Forma biffar och stek dem ljust bruna i en stekpanna med smör. Ställ in hela stekpannan i nedre delen av ugnen, om skaftet tillåter, eller använd en ugnsfast form och låt biffarna steka klart i 10 minuter.
    3. Strimla paprikan och blanda med de passerade tomaterna. Värm och smaka av med salt, peppar och kanske en gnutta socker för att locka fram den goda tomatsmaken. Servera biffarna med tomatröra, ris och gärna en kvist färsk timjan. Ringla yoghurtsåsen över biffarna i små fina ränder eller servera i en skål vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben