Grevé-focaccia med oliver

Serverar: 10 portioner

Grevé-focaccia med oliver

Ingredienser

  • 90 g jäst
  • 35 g salt
  • 100 g maltsirap
  • 1 l vatten
  • 50 g olivolja
  • 50 g surdeg
  • 1,2 kg vetemjöl
  • 300 g durumvete
  • 10 g citrontimjan, finhackad
  • 350 g Grevé i grova bitar
  • 2 dl grovhackade svarta oliver
  • eventuellt gourmetsalt
  • Instruktioner

    1. Lös upp jäst, salt och sirap i vattnet. Tillsätt olivolja, surdeg och vetemjöl. Arbeta degen tills den är smidig. Låt vila cirka 1,5 timme täckt med bakduk. Arbeta in durumvete och timjan. Arbeta ner ost och oliver försiktigt i degen. Låt degen jäsa ytterligare en timme.
    2. Kavla ut degen så att den är cirka 3 centimeter tjock. Pensla med olivolja och doppa i durumvete. Lägg den på en ugnsplåt med olivolja i botten.
    3. Låt jäsa övertäckt i 1–1,5 timme. Strö eventuellt över gourmetsalt. Baka i 250°, cirka 7 minuter, sänk temperaturen och grädda klart 5–10 minuter till. Stjälp upp focaccian på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben