Grillad biff med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Grillad biff och champinjoner som serveras med rotfruktspuré och grönsaker är en måltid som få kan motstå. 348 kcal/portion.

Ingredienser

  • 3 msk ljus soja
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 ryggbiffar à ca 200 g
  • 12 stora champinjoner
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, sesamolja, socker, ingefära och vitlök i en liten skål.
    2. Lägg ryggbiffen och champinjonerna i en glas- eller porslinsform och skeda över marinaden. Vänd köttet och champinjonerna så att de täcks av marinaden. Täck formen med plastfolie. Kyl minst tre timmar.
    3. Hetta upp en grillpanna eller en kolgrillsbädd. Pensla grillpannan eller grillgallret med olja. Ta upp biffarna ur marinaden och lägg dem i pannan eller på grillen. Krydda med svartpeppar. Grilla 5 minuter, vänd köttet och grilla ytterligare 5 minuter.
    4. Lägg biffarna på ett fat, täck över med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter. Grilla champinjonerna i pannan eller på grillen. Pensla dem under tiden med marinaden. Grilla 2 minuter på varje sida tills de mjuknat.
    5. Servera med en puré gjord på potatis och jordärtskockor, gröna bönor och/eller sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben