Grillad fisk med melon- och jordgubbssalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt som är så nyttig så att det bara sprudlar om den! Servera gärna med en klick yoghurt.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar (ca 500 g)
  • 1 kg melon, t ex. honungsmelon
  • 2 schalottenlökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk färskpressad lime
  • ½ krm salt
  • ½ krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl mathavre
  • 1 kruka ruccola
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymalen svartpeppear
  • 600 g fisk, t ex. havskatt eller lax
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • Instruktioner

    1. Snoppa och skär jordgubbarna i kvartar. Skala och tärna melonen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finstrimla chilifrukten. Hacka koriandern (spara lite till garnering).
    2. Blanda allt och smaksätt med färskpressad limejuice, salt och peppar. Ställ kallt. Koka matvetet enligt anvisningen på paketet. Låt svalna. Blanda ner ruccola och olja. Salta och peppra.
    3. Grilla eller stek fisken, salta och peppra. Lägg upp matvetet på fyra tallrikar. Lägg på fisk, skeda över jordgubbssalsa och garnera med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 29 mars 2009

    Mums, vilken god kombination av smaker.... ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben