Grillad fisk och skaldjur med saffransdressing

Serverar: 4 portioner

Skär först upp alla grönsaker och frukt så går det snabbt att woka eller steka. Till fisk och skaldjur behövs en grillpanna - om du inte har en riktig grill förstås.

Ingredienser

  • 400 g zucchini
  • 125 g sockerärtor
  • 1 liten purjolök (ca 100 g)
  • 1 mango
  • 1 papaya
  • Dressing
  • 1½ msk vitvinsvínäger
  • ½ paket saffran (0,25 g)
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 smulad torkad piri piri
  • 2 msk vispgrädde
  • Fisk och skaldjur
  • 400 g skinn- och benfri fiskfilé, t ex havsaborre, aborre eller gös
  • 8-12 babyoctopus (ca 200 g)
  • 8 pilgrimsmusslor
  • ca 2 msk olivolja
  • ca 4 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och skär zucchini i tunna skivor eller strimlor. Ansa och dela sockerärter. Skär purjon i tändsticksstora strimlor. Skär ur kärnan ur mangon, skala och dela fruktköttet i klyftor eller bitar. Dela papayan, kärna ur skala och skär fruktköttet i klyftor eller bitar. Blanda alltsammans i en skål.
    2. Dressing: Blanda samtliga ingredienser och låt den stå.
    3. Dela fiskfiléerna i ca 5 cm stora bitar. Lägg upp fiskbitarna, bläckfiskarna och pilgrimsmusslorna på ett fat. Pensla med 1 msk olivolja och strö på salt. Hetta upp en grillpanna och grilla alla tre sorterna ca 1 minut på varje sida. Håll dem varma.
    4. Hetta upp ca 1 msk olivolja i en wok eller stor stekpanna och lägg i frukt och grönsaksblandningen. Fräs ca 2 minuter och blanda om försiktigt hela tiden. Blanda ner ca 1 msk av dressingen och servera på varma tallrikar med grillad fisk och skaldjur samt dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben