Grillad pigghamnoisette med grillad citron, potatis och haricot verts

Serverar: 4 portioner

Den benfria pigghamnoisetten går bra att byta ut mot vanlig fläskkotlett.

Ingredienser

  • 4 pigghamnoisetter à 125 g
  • ½ tsk rapsolja
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tjocka citronskivor delade i halvmånar
  • 750 g färskpotatis
  • 200 g frysta haricot verts
  • 4 msk pesto
  • Instruktioner

    1. Skrubba eller skrapa potatisen och halvera den. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
    2. Pensla köttet med olja på båda sidor och krydda med svartpeppar och rosmarin.
    3. Grilla köttet tillsammans med citronskivorna 3-4 minuter på var sida i grillpanna eller på utegrill.
    4. Låt bönorna koka med i potatisgrytan när cirka 3 minuter återstår av koktiden. Låt potatis och haricot verts rinna av och rör ner peston. Servera gärna med flingsalt så att var och en kan salta sin köttbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben