Grillad tonfisk med asiatisk potatissallad

Serverar: 4 portioner

En annorlunda potatissallad, tonfisken går utmärkt att byta ut mot lax.

Ingredienser

  • 600 g färsk tonfisk
  • 400 g sötpotatis
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili
  • 50 g bladspenat
  • 1 msk ingefära
  • 3 msk honung
  • 1/2 dl limejuice
  • 2 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor.
    2. Rosta potatisen tillsammans med lite olivolja och vitlök i ca 25 minuter i 180°C.
    3. Vispa ihop ingefära med honung, lime och olivolja, smaka av med salt och peppar. Skiva chilin tunt.
    4. Blanda avokado, rödlök, chili, spenat och potatisen i dressingen.
    5. Grilla tonfisken medium rare.
    6. Servera tillsammans med potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Larkans 22 september 2012

    Har ätit denna flera gånger nu

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben