Grillade biffar med schalottenlök och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En snabb och enkel festrätt.

Ingredienser

  • 4 st nötbiffar av entrecote eller ryggbiff
  • 2 tsk olja
  • 250 g färska, hela champinjoner
  • 250 g skalade hela schalottenlökar
  • 2 msk honung
  • 1 tsk hacka färsk dragon eller ½ tsk torkad dragon
  • 1 1/4 dl madeira eller portvin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk maizenamjöl blandat med 1 msk av buljongen
  • 1 krm salt
  • 2-3 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt hela champinjoner och stek dem tills de blivit lätt brynta. Flytta över svampen till en skål. Häll 1/4 liter vatten i pannan och tillsätt hela schalottenlökar, honungen och dragon. Lägg på lock men lämna en liten öppning. Koka upp blandningen och låt den sjuda till schalottenlöken blivit genomskinlig och bara 4 msk av vätskan återstår - 8 till 10 minuter.
    2. Lägg tillbaka champinjonerna i pannan, blanda dem med schalottenlöken och rör om tills allt blivit täckt av den sirapsliknande såsen - ca 2 minuter. Håll de glaserade schlottenlökarna och champinjonerna varma.
    3. Reducera madeiran eller portvinet till hälften i en liten kastrull på medelstark värme. Tillsätt buljongen och låt blandningen koka upp. Rör ner maizenablandningen i den sjudande vätskan. Fortsätt kokningen tills såsen tjocknat och smaksätt med med salt och svartpeppar. Håll såsen varm medan du gör biffarna.
    4. Krydda biffarna med salt och svartpeppar och grilla biffarna, på grill eller i grillpanna.
    5. Lägg den glaserade schalottenlöken och champinjonerna vid sidan av biffarna och häll över såsen.
    6. Servera genast.
    7. Tips på tillbehör: haricots verts

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben