Grilloumipizza med lammfärs och oliver

Serverar: 4 portioner

En god pizza med underbara grekiska smaker. Har satt till dinkelmjöl i degen för att göra den mer fiberrik och nyttig. Tzatziki till är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 2½ dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk socker
  • ½ dl olivolja
  • 200 g fullkorns- dinkelmjöl
  • 220 g vetemjöl
  • 300 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 dl pizzasås
  • 1 liten rödlök
  • 400 g Fontana Grilloumi (Halloumi)
  • 60 g kalamata oliver
  • 1 tsk oregano
  • 40 g rucola
  • Tillbehör
  • Tzatziki
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten, jäst, salt, socker, olivolja och mjöl till en smidig deg. Bearbeta i 8-10 minuter och låt jäsa under en bakduk 30 minuter.
    2. Stek lammfärsen tillsammans med finhackad vitlök, salta och peppra. skiva rödlöken i tunna klyftor. riv en grilloumi grovt och skär den andra i cm stora bitar.
    3. Dela degen i 4 och forma till runda bullar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar. Bred ut tomatsåsen och fördela lammfärsen och osten över pizzorna.
    4. Grädda pizzorna i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliver, oregano och ruccola. Servera med tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben