Grön ärtpuré

Serverar: 4 portioner

Det låter inget vidare, men det är en härligt mjuk och len soppa. som passar både som huvudrätt eller som förrätt. Servera med en klick ört-crème fraîche och räkor/knaperstekt bacon som tillbehör.

Ingredienser

  • 250 g färska eller djupfrysta ärtor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Räkor eller knaperstekt bacon i bitar
  • Ört-crème fraîche
  • Instruktioner

    1. Koka de frysta eller färska ärtorna några minuter i lätt saltat vatten. Riv eller mixa löken. Blanda ärtorna med löken och mixa allt i en matberedare eller passera genom en nätsil.
    2. Fräs samman matfettet och mjölet, späd med ärtpurén och buljongen. Låt det koka samman några minuter, stäng av plattan.
    3. Vispa samman äggulan och grädden, häll sedan under kraftig vispning ner blandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben