Det låter inget vidare, men det är en härligt mjuk och len soppa. som passar både som huvudrätt eller som förrätt. Servera med en klick ört-crème fraîche och räkor/knaperstekt bacon som tillbehör.
Ingredienser
250 g färska eller djupfrysta ärtor
1 liten gul lök
1 msk margarin eller smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 äggula
Salt
Peppar
Tillbehör
Räkor eller knaperstekt bacon i bitar
Ört-crème fraîche
Instruktioner
- Koka de frysta eller färska ärtorna några minuter i lätt saltat vatten. Riv eller mixa löken. Blanda ärtorna med löken och mixa allt i en matberedare eller passera genom en nätsil.
- Fräs samman matfettet och mjölet, späd med ärtpurén och buljongen. Låt det koka samman några minuter, stäng av plattan.
- Vispa samman äggulan och grädden, häll sedan under kraftig vispning ner blandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)