Grön Jansson

Serverar: 6-8 portioner

En "ny" Jansson där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjon har fått ersätta den gula löken.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 300 g kålrot
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 burk ansjovisfiléer , ca 100 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, kålrot och morötter. Skär dem i skivor och sedan i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Lägg hälften av det strimlade i en smord ugnssäker form. Täck med ansjovis och lägg på resten av det strimlade. Häll på grädde, mjölk och lite av ansjovisspadet. Strö över ströbrödet.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
    4. Servera med hårt bröd.
    5. Tips: Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben