Grön sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Finns förstås en hel del varianter på denna underbara sås. Frysta örterna använder jag på vintern, krukorna använder jag på sommaren.

Ingredienser

  • 1 kruka färsk hackad dill eller 1 kartong fryst
  • 1 kruka färsk hackad persilja eller 1 kartong fryst
  • 1 kruka färsk hackad gräslök eller 1 kartong fryst
  • 2 dl crème fraiche
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ca 1 msk senap av valfri sort
  • Ca 1-2 msk majonnäs
  • Ca ½ tsk vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, salt, peppar, senap, majonnäs, vitlökspulver i en mixer/matberedare. Om du använder de frysta örterna häller du i dem i crème fraiche-blandningen och blandar väl. Om du använder de färska örterna så hackar du dem lite först innan du har ner dem i mixern/matbereraden.
    2. Låt stå någon timme innan du äter. Kan med fördel göras dagen före.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Lyckas med sås
    Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...

    Knepen för en god sås
    Vanligtvis brukar jag inte uttrycka mig så starkt, men jag tycker d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben