Grön soppa med brynt currysmör

Serverar: 4 portioner

En potatissoppa med extra proteinboost från sojabönor. Bönorna har mild, nötig smak och ger soppan en fin ljusgrön färg. Den får en god smakbrytning av brynt currysmör och fetaost.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 potatisar av mjölig sort
  • 1 ask frysta sojabönor, 250 g
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2-3 dl mjölk
  • 2 tsk curry
  • 1 kruka gräslök
  • 100 g fetaost
  • Smör
  • Salt
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Fräs den i 1 msk smör. Skala och skiva potatisen. Lägg den och sojabönorna i grytan och häll på vattnet. Koka under lock ca 12 minuter, tills potatisen är mjuk.
    2. Lägg i buljongtärningarna och mixa soppan slät med mixerstav. Häll i mjölken och värm soppan. Bryn 2 msk smör och tillsätt curryn. Finhacka gräslöken.
    3. Rör ner currysmöret i soppan utan att det blandas helt. Strö över gräslök och smulad fetaost. Servera soppan med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben