Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

Serverar: 4 portioner

En klar buljong med mycket smak, där tortellinin gör soppan matig. Crostini, ädelost, äpple och valnötter till gör den extra lyxig.

Ingredienser

  • 15 cm purjolök (hälften vit, hälften grön)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1½ liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
  • 3 dl frysta gröna ärter
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka basilika eller persilja, strimlad
  • Servering
  • 12 crostini
  • 100 g ädelost
  • 1 äpple, runt skivat
  • 8 valnötter
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
    2. Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden. Vänd ner spenat och örter.
    3. Servera med crostini, ädelost, äpple och valnötter.

    Liknande recept

    4.8
    25 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben