Gröna linsbiffar med bulgursallad och dillkräm

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga färger och konsistenser gör denna rätt till en fullpoängare! Linser är perfekta att göra biffar på. Om du vill piffa till dem ytterligare (och alla i familjen gillar det), kan du vänd ner 1 dl hackade gröna oliver i smeten.

Ingredienser

  • Gröna linsbiffar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna linser
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 morot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att steka i
  • Bulgursallad
  • 2 dl bulgur, gärna fullkorn
  • 1 granatäpple
  • ½ dl russin
  • 1 dl grovt hackade pistaschnötter
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dillkräm
  • 200 g färskost
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 2 dl finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gröna linsbiffar: Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills det mjuknar. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Säng ner lök, linser, kikärter, havregryn och majsstärkelse i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa ner i en skål. Blanda ner grovt riven morot, salt och peppar. Forma till biffar och stek gyllenbruna i olja.
    2. Bulgursallad: Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Blanda ner granatäppelkärnor, pressad saft från granatäpplet, russin, pistaschnötter, persilja, olivolja, salt och peppar.
    3. Dillkräm: Rör ihop alla ingredienser i en skål.
    4. Servera linsbiffarna tillsammans med bulgursalladen och dillkrämen. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben