Gröna plättar med limesmör

Serverar: 4 portioner

Då jag nyss fått en vegetarian i släkten så är jag på jakt efter goda vegetariska recept och här har jag hittat ett intressant och gott sådant. Observera att det skall vara mjöl med tillsatt bakpulver och även bakpulver separat i smeten.

Ingredienser

  • 200 g färsk spenat
  • 2 dl extra fint mjöl med bakpulver
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ägg
  • 50 g smält smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1½ dl mjölk
  • 2 salladslökar
  • 1 grön chilifrukt
  • olivolja till stekning
  • Limesmör
  • 50 g smör
  • rivet skal av 1 lime
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Limesmör: Blanda smör, rivet limeskal, pressad vitlök, persilja samt salt och peppar. Lägg smöret i plastfolie och rulla ihop. Förvara i kylen.
    2. Gröna plättar: Koka upp vatten i en gryta och lägg i spenaten och koka ett par minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Pressa ur vätskan och hacka spenaten.
    3. Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg, smält smör, salt, peppar, spiskummin och mjölk i en skål. Hacka salladslök och chili fint, och rör sedan ner i smeten tillsammans med spenaten. Stek 2 msk smet till varje plätt på medelvärme i en stekpanna med olja tills de fått fin färg. Servera med limesmöret och en sallad.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7
    4.3
    1 h 24 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben