Grönkålsjansson utan ansjovis

Serverar: 4 portioner

Syrran fick provsmaka detta på en skogsträff för jägare. Det var inte så dumt - var hennes kommentar. Hittade ett liknande recept i icakuriren.

Ingredienser

  • 8 medelstora potatisar, skalade och grovrivna
  • 1 rödlök, hackad
  • Ca 100 g grönkål, hackad
  • 8 stötta kryddpepparkorn
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 1/2 msk örtsalt (ska vara lite översalt)
  • 5 dl vispgrädde (eller hälften grädde, hälften mjölk)
  • Instruktioner

    Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök och kål. Salta och krydda. Börja och sluta med potatisstrimlor. Häll på grädde. Grädda på nedre falsen i ugn i 200 grader cirka 50 minuter. God med hårt bröd och ost, eller som tillbehör till kött och fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben