Toppengott! En riktig festmåltid.
Kryddig grönpeppar som lätt krossas mellan fingrarna gör sig fint ihop med syrliga lingon. Frysta lingon finns numera i frysdisken.
Ingredienser
1 ½ kg oxfilé, i bit
1 msk grönpeppar, torkad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, grovmald
2 msk smör
1 st hushållssnöre
Sås
4 st schalottenlökar
1 msk smör
½ dl strösocker
1 dl lingon, frysta
4 dl vatten
½ dl kalvfond, koncentrerad
½ dl madeira
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 ½ msk maizena, majsstärkelse
2 msk smör
Potatis
2 kg fast potatis
½ dl rapsolja
100 g mandelspån
1 msk salt
Garnering
100 g anklevermousse
½ dl lingon, frysta
1 nypa timjan, kvistar
Tillbehör
500 g sockerärtor