Grönsaker och räkor i lätt currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett enkelt recept vars ingredienser kan varieras oändligt. Kan även användas som sås till andra rätter. Min version innehåller inga mjölkprodukter, den krämiga konsistensen kommer från curryn och vetemjölet. Supergott, supernyttigt och kalorisnålt!

Ingredienser

  • Currysås
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk curry
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • Valfria grönsaker och skaldjur/vit fisk
  • Mitt urval
  • 1 broccoliknippe (skurna och brutna till mindre knippen)
  • 150 gram sockerärtor (halverade på tvären)
  • 150 gram champinjoner (skurna i stora bitar)
  • 8 tigerräkor (skär längst ryggen så att dem kan "öppnas")
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen, curryn och mjölet. Se upp för klumpar (använd ev. en handvisp).
    2. Lägg i grönsakerna och låt dem mjukna upp i den puttrande såsen.
    3. Lägg i tigerräkorna sist och ta bort kastrullen från värmen. Räkorna blir snabbt klara så lägg dem inte i kastrullen medan du kokar, annars blir dem för sega.
    4. Smaka av med salt och cayennepeppar för önskad styrka (behövs dock oftast inte).
    5. Servera med ris/pasta/potatis och en kall sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben