Grönsaksris med curryräkor

Näring/port 2070 kJ, 495 kcal 23 g prot 4,5 g fett 87,5 g kolhydrater 6,5 g fibrer

Ingredienser

  • Grönsaksris
  • 3 dl okokt ris
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • ½ msk smör eller margarin
  • 200 g gröna små ärtor
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Curryräkor
  • ½ msk smör eller margarin
  • 1-2 tsk curry
  • 500 g räkor med skal, ca 200 g skalade
  • Till servering
  • 1 citron
  • 4 små grova baguetter
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och grovhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken grovt. Ansa, skölj och tärna paprikan.
    2. Låt kronärtskockshjärtan rinna av väl och dela dem i 4 bitar. Fräs löken i smöret. Tillsätt purjolöken tillsammans med paprikan efter en stund. Pressa i vitlöksklyftan. Fräs en stund till.
    3. Tillsätt kronärtskockshjärtan och gröna ärtor. Fräs tills allt är varmt. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
    4. Blanda grönsakerna med riset i en stor form, kastrull eller serveringsfat.
    5. Smält smöret i en stekpanna. Fräs curryn i smöret några sekunder. Tillsätt räkorna och fräs någon minut under omrörning.
    6. Lägg räkorna på grönsaksriset. Servera med citronklyftor och baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben