Ett väldigt gott bröd som mättar bra på morgonen. Svårt att motstå att ta en extra!
Ingredienser
0,5 L mjölk
100 g smör
3 dl havregryn
0,5 L kallt vatten
100 g jäst
1 1/2 tsk salt
1 dl sirap
vetemjöl
Instruktioner
Koka en gröt på mjölken, smöret och havregrynen.
Rör ut jästen i det kalla vattnet, tillsätt salt och sirap.
Tillsätt den varma gröten i jästblandningen och rör sedan i vetemjöl till en klibbfri deg.
Dela degen i 4 delar, av varje del 8 bullar.
Kavla ut till runda tekakor och lägg på "bakplåtspapprad" plåt, nagga med gaffel.
Låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250°, låt kakorna vara inne i ca 8 min.
Tänkte prova dessa bullar, lät som ett spännande recept. Blev dock lite förvånad när jag såg att jästen ska blandas med kallt vatten. Jag som är van vid att vattnet ska vara 37 gradigt. Blir bullarna stora? isåfall kör jag på dessa till nästa picknick. :)
pihal1 juli 2012
Kanongoda. Men väl stora om man bara gjorde 18 kakor. Kommer att baka dessa fler gånger men kommer att göra dom mindre. Skulle kunna tänka mig att 25 stycken blir lagom. 5:a i betyg
Mizzie115 april 2015
Hur mycket vetemjöl ska det vara i?? Det framgår inte!
Tänkte prova dessa bullar, lät som ett spännande recept. Blev dock lite förvånad när jag såg att jästen ska blandas med kallt vatten. Jag som är van vid att vattnet ska vara 37 gradigt. Blir bullarna stora? isåfall kör jag på dessa till nästa picknick. :)
Kanongoda. Men väl stora om man bara gjorde 18 kakor. Kommer att baka dessa fler gånger men kommer att göra dom mindre. Skulle kunna tänka mig att 25 stycken blir lagom. 5:a i betyg
Hur mycket vetemjöl ska det vara i?? Det framgår inte!