Grovt bröd

Serverar: 1 portioner

Ett glutenfritt bröd som är både saftigt hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 600 g kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 100 g solroskärnor
  • 30 g linfrö
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal
  • Smör till formen
  • Boveteflingor att strö över brödet
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg. Häll degen i en smörad form ca 1½ liter. Strö över boveteflingorna. Låt degen jäsa i ca 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Grädda brödet i ca 75 minuter. Låt svalna och vila innan du skär i det- gärna till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben