Grovt bröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Gott, saftigt grovt bröd

Ingredienser

  • 4 ½ dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 ½ dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade fikon alt aprikoser
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Hacka hasselnötter och aprikoser/fikon grovt. Blanda alla torra ingredienser + aprikoser och nötter.
    2. Blanda filmjölk och sirap. Blanda i de torra ingredienserna.
    3. Fyll i en brödform (smöra eller lägg i bakplåtspapper). Strö över grovt rågmjöl.
    4. Grädda i 200 grader i 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben