Gryta à la Cato

Serverar: 8-10 portioner

Detta blev jag bjuden på av en väldigt god vän till mig. En härlig mix av färs och filé.

Ingredienser

  • 2 kg fläskfilé
  • ½ kg färs
  • 4 gula lökar
  • 4 paprikor
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl chilisås
  • 4 krm malen kardemumma
  • 2 tsk curry
  • 2 dl creme fraiche
  • 2½ dl grädde
  • Instruktioner

    Bryn filén, salta och peppra. Över i gryta. Bryn lök och paprika, salta och peppra. Över i gryta. Slå i alla kryddorna + lite vatten. Koka i 20 minuter. Bryn färsen, salta och peppra. Över i grytan. Häll i creme fraiche och grädde. Värm och servera. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 9 februari 2010

    Underbart god!! Vilken härlig smak kombination mellan curry och kardemumma:-) Passar både stora och små smaklökar. Rekommenderas varmt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben