Gryta à la France

Serverar: 2 portioner

Viktväktarvänlig. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval och fria smaksättare.

Ingredienser

  • 250 g grytbitar av nötkött
  • ½ msk flytande margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 3-4 dl vatten
  • ½ tsk timjan
  • 0,25 dl rött matlagningsvin
  • 150 g champinjoner
  • ½ selleristjälk
  • 60-70 g färsk pasta
  • Instruktioner

    Skär allt kött i mindre bitar. Bryn margarin i en fettsnål panna. Lägg över i en gryta, gärna av gjutjärn. Smaksätt med salt och peppar och smula i buljongtärningen. Lägg i hackad lök, vitlök, timjan, vin och vatten. Låt småkoka under lock ca 40 minuter. Häll av spadet av champinjonerna, strimla sellerin och lägg i grytan. Koka ytterligare 15-20 minuter. Blanda sist ner den färska pastan när några minuter återstår.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 6 januari 2010

    Hej kompis middagen avklarad ja den är super god 5 poäng monica kramiz

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben