Guacamole med bönor

Serverar: 4 portioner

Den här krämiga dipsåsen med avokado och bönor har mexikanska smaker och passar perfekt till nachos.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 tomat
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk tabasco
  • 1 dl röda bönor på burk, sköljda och avrunna
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 liter nachos (majschips)
  • Instruktioner

    1. Halvera avokadofrukterna och ta ut kärnan. Skeda ur fruktköttet ur skalet och lägg det i en skål. Häll över limesaft.
    2. Skär ett kryss i skalet på tomaten och lägg i kokande vatten cirka 20 minuter tills skalet spricker. Låt tomaten rinna av, svalna lätt och skala den sedan. Halvera och kärna ur tomaten, hacka fruktköttet och tillsätt det till avokadon.
    3. Tillsätt flingsalt och tabasco till avokadon och mosa ihop blandningen med en gaffel.
    4. Blanda ner bönorna och mosa under tiden. Tillsätt koriandern och blanda väl. Lägg upp dipsåsen i skålar och servera tillsammans med nachos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben