Gul paprikakyckling

Serverar: 2 portioner

Saffran, vitlök och tomat sätter medelhavs smak och lite påskfärg på kycklingen. Detta är en god gryta som du med fördel äter kokt potatis till.

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer utan skinn
  • 2 gula paprikor
  • 1 fänkålsstånd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 knivsudd saffran eller mer efter egen smak
  • 2 tsk tomatpuré
  • Färsk timjan
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skär kycklinglåren i halvor. Kärna ur paprikorna och dela dem i bitar. Dela fänkålen i smala klyftor. Skala och skiva vitlöken.
    2. Stek kycklingen i olja 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med någon minut.
    3. Tillsätt vatten, fond, saffran, tomatpuré och timjan. Låt allt koka några minuter. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben