Saffran, vitlök och tomat sätter medelhavs smak och lite påskfärg på kycklingen. Detta är en god gryta som du med fördel äter kokt potatis till.
Ingredienser
4 kycklinglårfiléer utan skinn
2 gula paprikor
1 fänkålsstånd
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
Salt
Svartpeppar
2 dl vatten
2 tsk kycklingfond
1 knivsudd saffran eller mer efter egen smak
2 tsk tomatpuré
Färsk timjan
Tillbehör
Kokt potatis
Instruktioner
- Skär kycklinglåren i halvor. Kärna ur paprikorna och dela dem i bitar. Dela fänkålen i smala klyftor. Skala och skiva vitlöken.
- Stek kycklingen i olja 3 minuter på varje sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med någon minut.
- Tillsätt vatten, fond, saffran, tomatpuré och timjan. Låt allt koka några minuter. Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)