Gulasch på fläskkött

Serverar: 4 portioner

Hela familjen kommer att låta sig väl smaka; mört fläskkött som har fått puttra länge på spisen tillsammans med kryddiga grönsaker.

Ingredienser

  • 800 g fläskben
  • 3 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g surkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • peppar
  • Strösocker
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 röd paprika
  • Ev 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i portionsstora bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela kålen med två gafflar så att den blir fluffig.
    2. Smält matfettet i en stor gryta. Bryn köttet kraftigt och ta upp det från grytan. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt kålen och krydda med salt, peppar, kummin, paprikapulver och en nypa socker.
    3. Lägg ner köttet i grytan och blanda ner tomatpuré, buljong och vin. Täck över med lock. Sätt ner värmen och låt det sjuda i ca 1½ timma tills köttet är mört och färdigt.
    4. Ansa och hacka paprikan och blanda ner den. Låt sjuda ytterligare 5 minuter med potatis och gräddfil.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben