Guldkorn

Fina finax korn, stött o. blött!

Ingredienser

  • 8- 12 lasagneplattor
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 gula paprikor
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • Upp till 1 tärning grönsaksbuljong (alt. 1 msk -fond)
  • Gott o. väl 125 g mini-Mozarella
  • Basilika
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form. Koka lasagneplattorna i vtten, olja (enl. ursprungsreceptet). Byt till kallt vatten. Skiva lökarna, champinjonerna, morötterna och paprikorna. Bryn/stek det skivade. Tillsätt crème fraiche, vatten och buljongextrakt. Låt alltsammans koka några minuter.
    2. Varva i formen lasagneplattor med minimozarellor och grönsaksröran. Strö ganska rikligt med riven ost/gratängost överst.
    3. Sätt in formen i ugnen på 200 grader. Rätten är färdig när osten smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben