Gratinerade Musslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart recept från Norrmejeriers Guldkorn nr 45

Ingredienser

  • 1 kg färska musslor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Grovt salt till formen
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslorna som är öppna. Fräs vitlöken i lite smör så att den mjuknar men inte tar färg.
    2. Häll i musslorna och slå över vinet. Låt koka ett par minuter under lock på högsta värme tills musslorna öppnar sig. Låt svalna.
    3. Sätt ugnen på 250 grader grill. Ta bort skallocket och lägg muslorna i ett ugnsfast fat på lite grovsalt. Skeda över créme fraiche och strö på ströbröd och ost.
    4. Gratinera i ugn tills de fått fin färg.
    5. Servera musslorna genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben