Hackad biff

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

"Hakkliha kotletid" En gammal estninsk rätt.

Ingredienser

  • 2 hg nötkött
  • 2 hg bogfläsk
  • 50 g späck
  • 1½ dl vatten
  • 2 skivor blötlagd långfranska
  • 1 ägg
  • 1 mska mjöl
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Till panering
  • Skorpmjöl
  • Instruktioner

    Mal köttet 2-3 ggr i köttkvarnen (eller ta grov nötfärs och fläskfärs) tillsammans med det blötlagda brödet och späcket. Blanda i hackad, stekt lök, ägg, mjöl och kryddorna. Arbeta smeten väl.forma smeten till runda biffar. Vänd biffarna iskorpmjöl och stek dem på båda sidor. Gör brunsås av stekfettet. Smaksätt med stekt svamp eller soya och crème fraiche. Servera med smörkokta morötter, potatis, syrad gurka och en kall öl

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lättare varianter!
    Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben