Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
"Hakkliha kotletid" En gammal estninsk rätt.
Mal köttet 2-3 ggr i köttkvarnen (eller ta grov nötfärs och fläskfärs) tillsammans med det blötlagda brödet och späcket. Blanda i hackad, stekt lök, ägg, mjöl och kryddorna. Arbeta smeten väl.forma smeten till runda biffar. Vänd biffarna iskorpmjöl och stek dem på båda sidor. Gör brunsås av stekfettet. Smaksätt med stekt svamp eller soya och crème fraiche. Servera med smörkokta morötter, potatis, syrad gurka och en kall öl
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Lättare varianter!
Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...